• Gratis levering aan huis
 • 5 stijlvolle kleuren
 • 96% beveelt ons aan

De zeven voordelen van een wasmachinekast

Wasmachinekast.nl bied je wasgemak in stijl. In deze blog splitsen we dit motto en leggen we uit wat wasgemak voor je betekent. De stijl uit het motto zit ‘m onder andere in de ruime keuze aan mogelijkheden om het brede assortiment wasmachinekasten helemaal aan te passen aan jouw interieur. Standaard kies je uit vijf verschillende decors en kleuren hout, vijf design-handgrepen en heb je de mogelijkheid om een wasmachinekast helemaal op maat je (laten) maken. Je past jouw ideale wasmachinekast dus helemaal aan jouw woonwensen en inrichting aan. Jouw keuze, jouw stijl.

7x wasgemak op een rij

Wasgemak zit in nog veel meer grote en praktische voordelen die onze wasmachinekasten bieden. We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

 1. Ergonomie: Elke wasmachinekast biedt ergonomisch gemak bij het vullen en legen van de wastrommel en droger. In een kast staan de apparaten van de grond en je wasmand zet je binnen bereik op het uittrekplateau onder de wasmachine. Dit ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je niet hoeft te bukken of ongemakkelijke houdingen aan moet nemen, wat beter is voor je rug en wassen een stuk plezierig maakt.

 2. Ruimtebesparing: Ruimte is kostbaar, vooral in kleinere woningen. Een wasmachinekast biedt uitkomst. Het is een georganiseerde en compacte (opberg)ruimte voor je wasmachine en droger en benodigdheden. Van wasmiddel tot zelfs je wasmanden kun je kwijt in de lades en overige opbergplekken in jouw ideale wasmachinekast, waardoor je veel vloerruimte in huis bespaart.

 3. Aantrekkelijk voor het zicht: Laten we eerlijk zijn: wasmachines zijn meestal niet het pronkstuk van je interieur. Een wasmachinekast is gemaakt met extra ruimte achter de machines en handige plinten. Hiermee kun je lelijke leidingen en losse bedrading keurig uit het zicht houden, waardoor je wasruimte er netter en aantrekkelijker uitziet, want het oog wil ook wat.

 4. Bescherming tegen stof en vuil: Een wasmachinekast beschermt je kostbare apparaten tegen stof, vuil en mogelijk knoeien met wasmiddel en vocht. Zo’n ombouw om je apparaten voorkomt dat stof en vuil zich ophopen op de wasmachine en andere apparatuur, waardoor je wasruimte schoner blijft en de machines beter blijven presteren en langer meegaan.

 5. Geluidsreductie: De wasmachinekast is robuust gebouwd van waterafstotend en duurzaam materiaal dat hinderlijke geluiden van de wasmachine vermindert. Daarnaast worden alle wasmachinekasten standaard geleverd met trillings- en geluidsabsorberende antislipmatten waardoor de wasmachine en droger ook als ze vol zitten veel stiller werken. Superfijn, vooral in huizen met open leefruimtes of als jouw wasmachine dichtbij je woon- of slaapkamer staat.

 6. Organisatie: Jouw wasmachinekast biedt ruimte voor het opbergen van wasmiddelen, wasverzachters en andere benodigdheden. Dit zorgt voor een georganiseerde en efficiënte wasruimte, waarin alles wat je nodig hebt altijd binnen handbereik is. Kies voor lades, extra bovenkasten of ruime hoge opbergkasten voor ultiem opberggemak.

 7. Gebruik van extra werkruimte: Onze wasmachinekasten hebben met de stevige plateaus extra werkbladruimte om kleding te vouwen of je wasmand lekker ergonomisch op te zetten.
  Met de keuze voor extra kasten of zelfs een werkblad naast jouw wasmachinekast, heb je de mogelijkheid om je wasruimte volledig naar jouw smaak en gemak vorm te geven in huis.

Dat bedoelen we bij Wasmachinekast.nl dus met wasgemak! Een wasmachinekast is multifunctioneel en brengt gemak, organisatie en ergonomie in je wasruimte. Met onze wasmachinekasten kies je voor een praktische en stijlvolle aanvulling op je interieur. Bekijk ons assortiment standaardkasten of check de mogelijkheden van een wasmachinekast op maat en haal alle wasgemak in stijl ook zelf in huis!

Meer tips

Lees ook onze andere wasmachinekasttips voor een georganiseerde en stijlvolle wasruimte.

Bekijk alle tips