• Gratis levering aan huis
  • 5 stijlvolle kleuren
  • 96% beveelt ons aan

Een wasmachinekast in de badkamer? Geen probleem!

In veel Nederlandse huizen zit de wasmachineaansluiting in de badkamer. Een typisch Nederlandse, praktische keuze: het is natuurlijk ruimtebesparend, lekker in de buurt van waar vaak een wasmand staat en de plek de meeste handdoeken in huis te vinden zijn. En een wasmachinekast. De designs van Wasmachinekast.nl zijn er helemaal op gemaakt om ook in jouw badkamer of doucheruimte de wasmachine en droger een stijlvol plekje te bieden. We vroegen het, Arie, een van onze zeer ervaren meubelmakers uit onze meubelmakerij in Rijkevoort.

Hout in de badkamer?

Arie: “Het begint allemaal met de materialen. Bij Wasmachinekast.nl geloven we in duurzaamheid en kwaliteit. Daarom zijn onze dragende delen vervaardigd uit watervast multiplex, wat niet alleen robuust is maar ook bestand tegen vocht en langdurig gebruik. Of je nu worstelt met een natte vloer bij de douche of een stevige kast nodig hebt zonder trillen, wij hebben je gedekt!”

Wat betreft dat materiaalgebruik: spaanplaat is geliefd om zijn duurzaamheid en sterkte en biedt bijna dezelfde stevigheid als massief hout, maar is aanzienlijk lichter. MDF is van zichzelf zwaarder. Spaanplaat heeft bovendien een hogere stabiliteit dan MDF, wat het materiaal beter bestand maakt tegen temperatuurwisselingen en vochtigheid. Hierdoor is de kans op kromtrekken of barsten in de kasten onder vochtige omstandigheden aanzienlijk verminderd. In combinatie met de toplaag, heeft het hout geen last van werking als krimp en zwel in een vochtige omgeving. Perfect in de badkamer!

Vochtbestending en slijtvast

De toplaag van ons wasmeubilair is namelijk afgewerkt met melamine, materiaal dat vaak gebruikt wordt in de keukeninrichting en badkamermeubels. Deze toplaag zorgt voor een langere levensduur en makkelijk te onderhouden oppervlak. Dankzij de sterke buitenlaag is het bovendien krasvast en slijtvrij. Voor extra bescherming tegen krassen en stoten zijn de randen aan ook nog versterkt met ‘dikkanten’. Bovendien zijn de randen afgeplakt met kantenband en met behulp van een speciale lijmtechniek watervast verlijmd. Melamine is trouwens ook nog brandvertragend, dus geschikt voor gebruik in combinatie met elektrische apparatuur zoals je wasmachine en met name de wasdroger.

Eindeloos veel kleuren mogelijk

Een ander groot voordeel is dat het materiaal met deze toplaag verkrijgbaar is in een enorm scala aan stijlen en kleuren. Als je van een van de vijs standaardkleuren wilt afwijken met een -kast-op-maat aanvraag, dan heb je dus eindeloos veel keuze om naadloos aan te sluiten bij jouw badkamer style of wasruimte-inrichting, terwijl het toch een hoogwaardige uitstraling behoudt.

Aandacht voor detail

Maar het zijn echt niet alleen de materialen die het verschil maken bij Wasmachinekast.nl. “Klopt, zegt Arie, het is ook de aandacht voor detail. Onze kantenbanden zijn met een speciale lijmtechniek watervast (PU) verlijmd, waardoor ze bestand zijn tegen vocht en slijtage. Dit betekent dat je kast er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook nog eens jarenlang meegaat zonder tekenen van slijtage te vertonen. En mocht er in het gekste geval toch iets misgaan, dan heb je altijd onze 5 jaar garantie!”.

Voor een opgeruimde en stijlvolle badkamer of doucheruimte kun je terecht bij Wasmachinekast.nl. Neem gerust contact met ons op over alle mogelijkheden of stuur je wensen door via het maatwerk aanvraagformulier.

Meer tips

Lees ook onze andere wasmachinekasttips voor een georganiseerde en stijlvolle wasruimte.

Bekijk alle tips