• Gratis levering aan huis
 • 6 stijlvolle kleuren
 • 96% beveelt ons aan

Hoe kies je jouw ideale wasmachinekast?

Op Wasmachinekast.nl heb je een ruime keuze uit wasmachinekasten. De juiste wasmachinekast kies je met zorg uit, passend bij jouw behoeften, ruimte, stijl en wasgemak. Om de keuze uit een van onze acht standaardmodellen gemakkelijker te maken, hebben we de overwegingen om rekening mee te houden al voor je op een rijtje gezet:

 • Beschikbare ruimte
 • Functionaliteit
 • Stijl en design
 • Montage en installatie
 • Gebruiksgemak
 • Duurzaamheid en kwaliteit
 • Budget
 • Recensies en inspiratie

Een van de vele voordelen van een wasmachinekast van Wasmachinekast.nl is dat je naast de keuze uit vijf verschillende kleuren om je wasmachinekast helemaal in je interieur te passen, ook kunt kiezen voor een kast op maat. Hiermee kun je al je wensen voor je wasruimte volledig naar eigen inzicht door onze meubelmakers laten bouwen. Ook dan zijn onderstaande keuzes van toepassing.

Deze stappen helpen je bij het maken van de juiste keuze voor jouw ideale wasmachinekast:

 1. Meet de beschikbare ruimte: Begin met het meten van de ruimte waar je jouw wasmachinekast wilt plaatsen. Zorg ervoor dat je de hoogte, breedte en diepte van de beschikbare ruimte nauwkeurig meet. Dit helpt je bij het bepalen van het juiste model.
 2. Functionaliteit: Denk na over de functionaliteit die je voor de wasmachinekast voor ogen hebt. Wil je alleen je wasmachine en droger netjes plaatsen, of heb je ook behoefte aan opslagruimte voor wasmiddel, wasmanden, strijkplanken, enzovoort? Kies een kast met voldoende opbergruimte om aan je behoeften te voldoen.
 3. Stijl en design: Overweeg de stijl en het design van de wasmachinekast. Wil je dat de kast naadloos in je interieur past, of mag het een opvallend element zijn? Denk aan een van de vijf kleur opties en afwerkingen zoals handgrepen die passen bij de rest van je interieur. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, van modern en strak tot klassiek en traditioneel.
 4. Montage en installatie: Elke wasmachinekast wordt standaard tot de drempel bezorgd in eenvoudig te monteren delen. Sommige kasten, de wat grotere, kunnen wat complexer zijn om in je eentje elkaar te zetten. Bekijk vooraf al de bijbehorende handleiding zodat je weet of je de benodigde gereedschappen hebt en eventueel een klusmaatje vraagt. Tegen een meerprijs bezorgen, monteren en installeren de professionals van onze montageservice alle standaardmodellen ook op locatie. Professionele installatie is standaard voor elke kast op maat. Lees hier meer over op de pagina [montagemogelijkheden].

Natuurlijk maak je meer keuzes dan deze voor de aanschaf van een wasmachinekast. De zorg, de kwaliteit, de service en de designs van de kasten van Wasmachinekast.nl zijn dusdanig dat we die overwegingen graag direct voor je wegnemen.

 1. Gebruiksgemak: De designs van onze standaardmodellen zijn ergonomisch, en met de grootste zorg samengesteld voor al jouw wasgemak. Elke kast biedt gemakkelijk toegang tot de wasmachine en droger en is zo gebouwd dat je alle functies zoals de uitrekbare bladen en lades optimaal kunt gebruiken. Denk in je keuze wel na over eventuele extra functies zoals hoge kasten, ruimte voor een koelkast of vrieser, afhankelijk van je behoeften. Alles kan!
 2. Duurzaamheid en kwaliteit: Natuurlijk investeer je liefst in een kast van hoogwaardige materialen, gebouwd voor kwaliteit en duurzaam. Wasruimtes kunnen vochtig zijn en te maken hebben met temperatuurschommelingen. Elke wasmachinekast is gebouwd voor deze omstandigheden. Gecertificeerd, robuust hout, roestvrij stalen scharnieren, goede demping onder de machines en voldoende ruimte voor ontluchting zitten in het design.
 3. Budget: Bepaal je budget voordat je kiest voor een wasmachinekast. Er zijn kasten in verschillende grootte en prijsklassen. Onze wasmachinekasten zijn een duurzame aanwinst in je interieur en gebouwd voor langdurig wasgemak. We geven dan ook standaard vijf jaar garantie op elk model, standaard en op maat. De keuze is aan jou.
 4. Lees beoordelingen en vraag om inspiratie: Voordat je een wasmachinekast koopt, lees je online beoordelingen en vraag vrienden of familie om aanbevelingen. Dit kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de prestaties en duurzaamheid van de kast. In ons inspiratieblog kun je terecht voor inspiratie en referenties. En natuurlijk zitten wij altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of met je mee te denken. Bel ons, of vul het formulier in. Ook ben je van harte welkom in onze showroom tegenover de meubelmakerij. Klik hier.

Wij begrijpen dat het kiezen van de ideale wasmachinekast enige aandacht en onderzoek vereist. Met de bovenstaande stappen kun jij de wasmachinekast vinden die niet alleen kwalitatief en functioneel is, maar ook helemaal past in jouw ruimte, interieur en bij jouw gevoel voor wasgemak in stijl.

Meer tips

Lees ook onze andere wasmachinekasttips voor een georganiseerde en stijlvolle wasruimte.

Bekijk alle tips