Dekkers-Fransen

Maatwerk, eerlijke materialen en topkwaliteit: dat zijn al sinds 1984 de uitgangspunten van Dekkers -Fransen. De lat wordt iedere dag hoger gelegd, zonder daar ingewikkeld over te doen. Het enige wat voor ons telt, is dat u op en top tevreden bent met het eindresultaat.

Het ontstaan van Dekkers-Fransen

In 1984 is Jan Dekkers begonnen als timmerman, later als uitvoerder en ondernemer. In een kleine garage aan huis begon Jan met het maken van kozijnen, al snel was er veel vraag naar meubels. Jan huurde een oude schuur, zodat het bedrijf de ruimte had om te groeien. Door het succes van de meubels bleek de schuur al snel te klein.

In 1988 startte de bouw van een compleet nieuwe fabriek in Rijkevoort. Het bedrijf had inmiddels nationaal en internationaal naam gemaakt onder de naam Meubelfabriek Dekkers. Het bedrijf groeide gestaagd, met als visie goede meubels produceren waarbij de kwaliteit voorop staat.

Na vele jaren van innovaties, groei en succes, was daar de fatale brand. Op 14 februari 1998 werd er met zeven brandweerkorpsen, geprobeerd de uitslaande brand te blussen. Helaas tevergeefs, de volledige fabriek werd in as gelegd.

Na twee jaar bouwen was in 2000 de nieuwe fabriekshal af. Deze werd verkocht en per 2001 werd in Boxmeer een bedrijfshal gehuurd om interieurwerk en maatwerk meubels te produceren. Met de modernste machines kon alles gemaakt worden. En alles werd in eigen beheer bedacht, ontworpen en vervaardigd. Ook hier werd de hal al snel te klein; er was geen showroom en een gebrek aan voldoende kantoorruimte. 

In 2005 werd Marius Fransen Keukens in Rijkevoort overgenomen door Jan Dekkers. Door deze overname werd een grote stap gezet in de keukenbranche. Marius Fransen was al sinds 1984 actief in de keuken branche. De fabriekshal werd volledig vernieuwd en de showroom kreeg een flinke update.  Het bedrijf gaat verder onder een nieuwe naam; Dekkers-Fransen keuken- en interieurbouw. De focus komt te liggen op maatwerk keukens en interieurs. Keukens worden van de beste materialen gemaakt, zonder concessies.

In 2009 wordt op de eerste verdieping de showroom verdubbeld. Om aan de vraag te kunnen voldoen wordt er continue geïnvesteerd in innovatie van het machinepark. Hiermee wordt het productieproces meer en meer geoptimaliseerd, maar altijd met de belangrijkste regel maatwerk bieden met de hoogste kwaliteit. Zoon Koen maakt tevens zijn intrede in het bedrijf. Samen met vader Jan maken ze zich sterk voor het bedrijf Dekkers-Fransen.

Inmiddels levert Dekkers-Fransen, naast particulieren, keukens aan grote zorginstellingen. Hier zijn duurzaamheid, kwaliteit en gebruiksgemak de belangrijkste factoren.

Het ontstaan van Wasmachinekast.nl

In 2017 wordt Wasmachinekast.nl opgericht door Koen Dekkers. Wasmaschinekast.nl is bewust een online aanbieder, om een sterk gewild product een breed publiek te geven.

Het idee is enkele jaren geleden in de showroom geboren, voor een echtpaar wat slecht ter been was. Voor de keuken werd alle apparatuur op hoogte geplaatst; zoals de vaatwasser, koelkast en vriezer. De klant was enorm enthousiast over het gebruiksgemak hiervan.

Interieurwerk deed Dekkers-Fransen al geruime tijd, dus waarom de wasmachine en droger ook niet op hoogte plaatsen? Stel u eens voor, goed zicht in uw wasmachine en niet meer hoeven bukken om uw droger te legen. Het idee voor Wasmachinekast.nl was ontstaan.